7 رازِ همسرانِ موفق/ چگونه به روزهای اول ازدواج برگردیم؟

دین مبین اسلام و کتاب آسمانی آن قرآن کریم راه ها و زمینه های زیادی را برای موفقیت در ازدواج مطرح کرده است که دانستن آنها در گام نخست باعث انتخاب صحیح همسر و سپس نگاهداشت زندگی موفق و پایدار می شود. در قرآن کریم آمده است که «یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ؛ ای مردم! ما شما را از مرد و زن آفریدیم و شما را ملّت ملّت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایی متقابل حاصل کنید، هر آینه گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست.»

برخی از زوجین گله می کنند که بعد از گذشت چند سال از زندگی شان همه چیز عادی شده و حتی دیگر آن عشقی که ابتدا نسبت به همسران احساس می کردند را ندارند یا اینکه علاقه شان کمرنگ شده است و مواردی از این دست که شاید زیاد از اطرافمان شنیده باشیم. یا اینکه از خیلی از همسران شنیده ایم که می گویند همسرم دیگر نسبت به گذشته به من توجه نمی کند یا نیازهای من را برآورده نمی کند و …

مواردی از این دست نشان می دهد که برای تداوم و تحکیم رابطه زناشویی نیاز به تلاش هست و قرآن کریم نیز موارد زیادی را برای تقویت رابطه زوجین مطرح کرده است که از این میان به هفت کلید مهم برای تحکیم رابطه زناشویی زوجین اشاره می کنیم:

1- همسرتان را علیرغم تفاوت‌ها، همانطور که هست بپذیرید و از تلاش برای تغییر او دست بردارید.

بسیاری از زوجین با این هدف پا به زندگی مشترک می گذارند که طرف مقابلشان را تغییر دهند غافل از اینکه این خود ما هستیم که می بایست اگر تغیری لازم است، تغییر کنیم. بنابراین تا پیش ازدواج می بایست ملاک ها و معیارهای مدنظرمان را بررسی کرده و زمانی که طرف مقابلمان انتخاب شد، بهتر است در زندگی به فکر بهبود شرایط باشیم تا تغییر طرف مقابلمان.

در ازدواج سخن از این است که 2 انسان، یکدیگر را درک کنند. به طور قطع هیچ انسانی بدون نقطه ضعف روحی، عاطفی و اخلاقی نیست. اگر بنا است دو انسان به درک یکدیگر برسند، درست این است که همه نقطه‌های مثبت و منفی و جنبه‌های قوت و ضعف یک شخصیت، به ظهور و بروز برسد تا برای دیگری معلوم شود این انسان، چند درصد قابل اعتماد و دوست داشتنی و جذب شدنی است.

2-کاری کنید که وقتی همسرتان در کنار شماست؛ احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد

برخی از مردان در جلسات مشاوره از همسرانشان گله می کنند که همسرم یک بند نق و غر میزند و یک بار هم کنار او می نشینم تا خستگی از روزم در کنم مدام بهانه گیری از مسائل مختلف می کند و من هم از او فراری هستم! بهتر این است که اگر خواسته ای هم بانوان از همسرانشان دارند در زمان مناسبت و موقعیت خوب با حال و روحیه مناسب گفته شود نه در هر شرایطی!

نکته دیگر هم بهانه گیری های زیاد و کم کردن عزت  و اعتماد به نفس همسران باعث می شود که مردان یا زنان احساس خوبی از فیزیک یا روحیه خود پیدا نکرده و کم کم این امر تبدیل به افسردگی و دیگر مشکلات بشود. بهتر است نقاط ضعف هم را برطرف  کرده و در کنار هم حس  و حال خوب را تجربه کنیم.

3- در برخورد و ارتباط با همسرتان دقت به خرج دهید

خیلی از روان شناسان معتقدند که یک بار تعریف و تمجید روزانه از همسر و به طرز مهربان با هم صحبت کردن از بروز طلاق جلوگیری می کند بنابراین روزانه به همسرتان محبت کنید ، مثبت بیاندیشید و به دنبال کارهایی باشید که او را خوشحال می کند وقتی شرایط زندگی سخت می شود روی نکات منفی تمرکز نکنید هر چند که کار سختی باشد اما سعی کنید با همفکری هم مشکلات را رفع کنید .

4- برای داشتن زندگی عاشقانه و رمانتیک وقت و انرژی صرف کنید

شاید شده باشید که بعد از سال ها زندگی مشترک این سوال در ذهنتان بیاید که چطور شد اینطور شد؟ ایا من از اول دنبال این زندگی بودم؟ چرا شرایط مثل روزهای اول ازدواج نیست؟ خب در واقع باید انگشت اتهام را به سمت خودمان بگیریم و بپرسیم آیا ما مثل روزهای اول ازدوجمان برای خوشحال کردن همسرمان و مسائل دیگر وقت می گذاریم؟ آیا ما هم همان آدم اولیه هستیم؟

بنابراین اگر همان روزهای اول به قول امروزی ها رمانتیک و شاد و عاشق بودیم ، الان هم باید باشیم هر چقدر هم که زندگی سخت بگیرد باز هم می توانیم در کنار هم حس خوب را تجربه کنیم بنابراین با وقت گذاشتن های گاه و بیگاه حتی کوتاه در حتی یک چایی و صحبت محبت آمیز یا قدم زدن ساده ، روابط مان را به روزهای اول برگردانیم. شاید الان پیش خودمان بگوییم که دیگر با وجود بچه ها چنین چیزی نمی شود، اتفاقا در حضور بچه ها هم می توانیم تفریح کنیم و با هم محبت را به بچه هایمان بیاموزیم.

5- به نیازهای جسمی و جنسی همسرتان توجه کنید

بر اساس آیات قرآن، هدف اصلی ازدواج، آرامش زوجین است. مرد و زن به عنوان اعضای اصلی خانواده می توانند این آرامش را به تمام اعضای خانواده بدهند. خداوند در قرآن می فرماید : «هُوَ الَّذِى خَلَقَکُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَ جَعَلَ مِنهْا زَوْجَهَا لِیَسْکُنَ إِلَیهْا …: او کسی است که برایتان از جنس خودتان همسری آفرید تا به وسیله آنها آرامش بگیرید…» (سوره اعراف / آیه۱۸۹) بخشی از این آرامش به بحث آرامش جسمی و جنسی مربوط می شود که همسران باید بدانند که در قبال یکدیگر در این زمینه مسئول هستند.

6- همسری شاد و آرام باشید و مسئولیت شادی خود را به عهده بگیرید

«سَکَنَ» به معنای آرامش و محل آرامش است. کلمه «سکینه» که در قرآن شش بار آمده به معنای آرامش قلب و اطمینان خاطر است. در آیه ای خداوند آن را هدیه خدا به مؤمنین بیان کرده که موجب افزایش ایمان آنها می شود. بنابراین خانم ها می توانند بیشتر در این زمینه محل آرامش و شادی خانواده باشند، بنابراین بهتر است با تقویت روحیه خود همسران و بچه ها را بیشتر شاد و آرام در خانه نگه دارند و خانه را محل آرامش همسرشان کنند ، همینطور مردان نیز در این زمینه حقی به گردن همسرشان دارند.

7- احساسات خود را بشناسید، به آنها بها دهید و با همسرتان پیرامون آن صحبت کنید

گفت وگو در خانواده یکی از کلیدهای مهم دوام ازدواج است که همسران می بایست گه گاه برای یکدیگر وقت گذاشته و درباره مسائل مختلف برای رفع سوتفاهم ها و اطلاع از امورات مختلف زندگی با هم اتفاق نظر کنند.

مطالب مرتبط
11 دقیقه

همه چیز درباره والدین و بلوغ زودرس/ از درک«تن‌انگاره» نوجوانان تا تهیه «جعبه نوجوانی»

admin

بلوغ نوجوان و حواشی آن به اندازه کافی برای والدین موضوع حساسی هست. والدین آگاه می‌دانند که بلوغ یکی از دوره‌های حساس رشد کودک است که باید قبل از رسیدن به آن درباره آن آگاهی‌های لازم را داشته باشند. اما در این بین کودکان ونوجوانانی هم هستند که دچار بلوغ زودرس می‌شوند. برای بسیاری از […]

4 دقیقه

با ترس‌های کودکان چه‌طور برخورد کنیم؟

admin

کودکان در سنین مختلف دچار ترس‌های متفاوت می‌شوند. ترس احساسی است که با همه ما به دنیا می‌آید و برخلاف آنچه به نظر می‌رسد خیلی هم احساس بدی نیست. چون ترس بسیاری از اوقات باعث می‌شود ما در برابر اتفاقات خطرناک از خودمان محافظت کنیم. اما ترس کودکان را باید با توجه به سن و […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Subtotal 0 تومان